Verdachten beroving zaargewond bij ongeval | Regio15.nl

Verdachten beroving zaargewond bij ongeval

Delft - Drie inzittenden van een personenauto raakten woensdag 2 februari om 02.00 uur zwaargewond bij een eenzijdig ongeval. Het drietal was vermoedelijk betrokken bij een beroving eerder in de nacht.

Politieagenten zagen dat hen op de Vrijenbanselaan een personenauto tegemoet reed, waar meerdere mensen achteraan renden. Toen de agenten keerden en in de richting van de inmiddels uit het zicht verdwenen auto reden, zagen zij dat deze op de kruising met de Insulindeweg tegen een verkeerspaal was gereden.

De drie inzittenden raakten daarbij zwaargewond. De GGD vervoerde de drie personen naar verschillende ziekenhuizen in de omgeving. Na behandeling kon één verdachte worden overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten voor nader verhoor. De twee anderen werden opgenomen in het ziekenhuis. Het gaat om drie Rotterdammers 29, 33 en 35 jaar oud. De verkeersongevallendienst van politie haaglanden (VOA) stelde een onderzoek in. De arts nam van alle drie de verdachten een bloedproef af. Nog niet duidelijk is wie er heeft gereden.

Uit het eerste onderzoek bleek dat de auto vermoedelijk van diefstal afkomstig en in Rotterdam is gestolen.

De inziittenen zijn vermoedelijk betrokken geweest bij een straatroof eerder in de nacht. Een 21-jarige vrouw werd, kort voor het ongeval, op de Phoenixstraat beroofd van haar persoonlijke eigendommen. In de auto vonden de agenten diverse goederen die bij die beroving waren weggenomen. De recherche stelt een onderzoek in.