Veelpleger stijgt tot grote hoogte | Regio15.nl

Veelpleger stijgt tot grote hoogte

Delft - Een 52-jarige Delftse veelpleger steeg vrijdag 11 februari tot grote hoogte. De man werd betrapt toen hij probeerde een fiets te stelen, waarna werklieden de man in een hoogwerker naar het politiebureau brachten.

Een bewoner van de Spoorsingel zag de veelpleger omstreeks één uur 's middags met een stuk gereedschap aan zijn fiets morrelen. De eigenaar van de fiets sprak de man aan en riep de hulp in van omstanders. Daarop kwamen twee werklieden in actie die met een hoogwerker bij het spoor aan het werk waren. Zij grepen de veelpleger beet, plaatsen hem in het bakje van hun hoogwerker en reden met de man meters boven de grond naar het politiebureau. Daar lieten zij het bakje van de hoogwerker zakken, zodat de 52-jarige kon worden aangehouden.

De eigenaar van de fiets deed aangifte van poging tot diefstal van zijn rijwiel. Tegenover de politie verklaarde de veelpleger dat hij de rit door de stad als zeer vernederend had ervaren. Hij verklaarde zich te voelen als 'Prins Carnaval die door de stad werd rondgereden'.