Verdachte poging overval aangehouden | Regio15.nl

Verdachte poging overval aangehouden

Den Haag - De politie hield dinsdag 14 februari om 00.15 uur een 34-jarige Hagenaar aan die kort daarvoor probeerde een benzinepomp op de Laan van Nieuw Oost Indië probeerde te overvallen.

Bij de meldkamer kwam een melding binnen dat een onbekende man een medewerkster van de benzinepomp had bedreigd en de kassalade had geëist. De medewerkster wist de man de zaak uit te werken en en gaf een goede omschrijving door van zowel de verdachte als het voertuig waarin hij vertrok. Op de Koningskade zagen agenten het voertuig rijden. Nadat de agenten de auto hadden laten stoppen, kon de man worden aangehouden.

De aanpak van overvallen is één van de prioriteiten van Politie Haaglanden. Sinds dit voorjaar heeft het korps daarom een speciaal overvallenteam. Ook wordt het toezicht op zogenoemde ‘hot spots’ verscherpt en gaat het korps potentiële daders ‘dicht op de huid zitten’. Met het OM zijn afspraken gemaakt over onder meer de inzet van bijzondere opsporingsmiddelen; ook hanteert het OM zwaardere strafeisen. Ook worden ondernemers, huiseigenaren en woningbouwcorporaties gewezen op de maatregelen die zij zelf kunnen nemen om overvallen tegen te gaan.