Politie onderzoekt woningoverval en is op zoek naar getuigen | Regio15.nl

Politie onderzoekt woningoverval en is op zoek naar getuigen

Den Haag - Drie mannen overvielen zaterdagmiddag 26 februari een woning aan de Oude Haagweg.

 Direct na de melding stelde de politie een uitgebreid onderzoek in, waarbij ook Burgernet werd ingezet. Mede dankzij de respons van alerte burgernetdeelnemers, konden agenten kort daarna in de omgeving twee mannen aanhouden die voldeden aan het signalement dat verspreid was. De recherche onderzoekt of zij betrokken zijn geweest bij de overval.

Rond 13.20 uur belde een man in TNT-jas aan bij de woning. Toen de bewoner de deur opendeed, drong de man de woning binnen en overmeesterde hem. Daarbij kreeg hij hulp van twee andere mannen. Het drietal bedreigde de bewoner met een vuurwapen, knevelde hem en doorzocht de woning. Daarna gingen de mannen er met geld vandoor.

Het slachtoffer wist kort daarna de politie te waarschuwen, die direct een onderzoek in de omgeving startte. Door middel van Burgernet werd hierbij ook de hulp van omwonenden ingeroepen. Dit leidde tot veel respons. Één Burgernetdeelnemer meldde dat hij mannen – die voldeden aan het signalement – had gezien bij een bushalte aan de Kamperfoeliestraat. Op het moment dat agenten op die locatie aankwamen, zagen zij hoe de mannen in de tram stapten. Op de kruising van de Loosduinseweg en de Thorbeckelaan lieten zij de tram stopzetten en hielden de mannen aan. De recherche onderzoekt hun betrokkenheid bij de overval.

Ten behoeve van het onderzoek is de politie op zoek naar getuigen. De recherche wil graag in contact komen met mensen die zaterdagmiddag 26 februari rond 13.20 uur in de omgeving van de Oude Haagweg drie mannen hebben gezien, van wie er één gekleed was in een TNT-jasje. Dit was een blanke man. De andere twee mannen waren getint en geheel in het donker gekleed. Mensen die het drietal hebben gezien of anderzijds informatie hebben die kan helpen bij het opsporen van de daders, worden verzocht contact op te nemen met de recherche van Bureau Segbroek.

 


Powered by Steuernachrichten