Slak kruipt tegen de lamp
Op het politiebureau gaf een nieuwe blaastest op het ademanalyseapparaat als uitslag 235 ugl. De man toonde de agenten een rijbewijs en verstrekte hen de identiteitsgegevens van de persoon op dat document. Omdat de Hagenaar een ander uiterlijk had als de persoon op de foto van het rijbewijs werd een onderzoek ingesteld. Daaruit bleek dat het rijbewijs van diefstal afkomstig was.
Bij het vaststellen van de juiste gegegens bleek het te gaan om een 41-jarige Hagenaar. Al snel bleek waarom hij onjuiste personalia had opgegeven. De automobilist was eerder door de politierechter veroordeeld voor het rijden onder invloed, waarbij het rijbewijs van de Hagenaar was ingevorderd. De politie gaf de man een proces-verbaal voor het rijden onder invloed, het rijden terwijl zijn rijbewijs is ingevorderd, het opgeven van een valse naam en heling van een gestolen rijbewijs.
De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes is de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA) van kracht. Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.
Powered by Versicherungsvergleich