Omstanders grijpen overvaller | Regio15.nl

Omstanders grijpen overvaller

Den Haag - Dankzij alert optreden van enkele omstanders kon de politie maandag 4 april rond 18.00 uur een overvaller op een tassenwinkel (La Rosa) aan de Keizerstraat aanhouden.

De 50-jarige verdachte betrad omstreeks 17.45 uur de winkel en bedreigde vrijwel direct de aanwezige winkelmedewerkster. De man bedreigde de vrouw met een stroomstootwapen. Omstanders, waaronder een ondernemer van een nabijgelegen winkel, zagen dat de tassenwinkel werd overvallen en handelden direct heldhaftig. Zij 'bestromden' de winkel en wisten daarbij de verdachte te overmeesteren, waarna zij hem aan de inmiddels gewaarschuwde politie konden overdragen. De verdachte wist met het stroomstootwapen de vrouw te verwonden. De GGD vervoerde haar met onbekend letsel naar het ziekenhuis. Medewerkers van de forensische opsporing (FO) onderzochten hierna de winkel en het wapen werd door medewerkers van Wapen en Explosieven (WEN) van politie Haaglanden in beslag genomen. De recherche van Bureau Scheveningen onderzoekt de zaak. Op een later moment gaat Bureau Scheveningen op een passende wijze de heldhaftige omstanders in het zonnetje zetten.

De aanpak van overvallen is één van de prioriteiten van het korps. Daarom beschikt Politie Haaglanden over een speciaal overvallenteam. Ook wordt het toezicht op zogenoemde ‘hot spots’ verscherpt en gaat het korps potentiële daders ‘dicht op de huid zitten’. Met het OM zijn afspraken gemaakt over onder meer de inzet van bijzondere opsporingsmiddelen; ook hanteert het OM zwaardere strafeisen. Daarnaast  worden ondernemers, huiseigenaren en woningbouwcorporaties gewezen op de maatregelen die zij zelf kunnen nemen om overvallen tegen te gaan.