Politie zoekt getuigen woningoverval | Regio15.nl

Politie zoekt getuigen woningoverval

Den Haag - Een 36-jarige Haagse en haar 14-jarige zoon werden maandag 11 april het slachtoffer van een woningoverval. De politie zoekt getuigen.

De vrouw opende omstreeks drie uur 's middags de voordeur van haar woning aan de Zusterstraat nadat bij haar was aangebeld. Direct drongen twee mannen met vuurwapens het huis binnen. Zij bonden de vrouw vast en doorzochten de woning. Korte tijd later verlieten zij de woning en vluchtten zij in de richting van de Van Goghstraat. Het is nog niet bekend of de daders tijdens de overval geld of goederen hebben buitgemaakt.

Het slachtoffer raakte bij de overval lichtgewond aan haar voet, haar zoon bleef ongedeerd. Nadat de overvallers de woning hadden verlaten, wist de vrouw de straat te bereiken. Daar riep zij om hulp, waarop omstanders de politie waarschuwden.

Agenten begonnen in de omgeving van de Zusterstraat een zoektocht naar de daders. Op het Hobbemaplein werd hierop een 18-jarige jongen aangehouden die mogelijk bij de overval betrokken is. Agenten konden de jongen aanhouden dankzij aanwijzingen van getuigen.

De daders zijn twee getinte licht jongens van 17-18 jaar oud. Beiden droegen een petje en zwarte schoenen. Een van de jongens droeg een grijs (jogging)vest met capuchon, de andere een wit vest. Een van hen droeg een spijkerbroek met scheuren.

Bent u getuige geweest van deze overval of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau De Heemstraat via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.