Commotie vanwege nepwapen | Regio15.nl

Commotie vanwege nepwapen

Den Haag - In de Zusterstraat ontstond zaterdag 23 april commotie omdat een groep jongens een nepwapen bij zich had.

De politie kreeg omstreeks 17.30 uur de melding dat er op de Zusterstraat een groep jongens met een vuurwapen liep te zwaaien. Direct gingen meerdere politie-eenheden poolshoogte nemen. Ter plaatse troffen de agenten niemand meer aan. Volgens getuigen was één van de betrokken jongens een woning aan de Zusterstraat binnengegaan. Volgens de getuige had hij een klein, zwart vuurwapen in zijn hand gehad.

In de bewuste woning troffen de agenten een 20-jarige Hagenaar, een vuurwapen was niet in de woning aanwezig. Hij verklaarde dat hij bij thuiskomst was belaagd door een groep jongeren waarvan er eentje een wapen in zijn hand had. Om zichzelf te verweren, had de Hagenaar uit de buddyseat van zijn scooter een zwarte schroevendraaier gepakt en net gedaan alsof dit een vuurwapen was. De groep was hierop vervolgens uiteen gespat.

In de straat troffen agenten onder een geparkeerde auto een nepvuurwapen aan, dat zeer waarschijnlijk het door de groep getoonde wapen moest zijn. De aangehouden Hagenaar mocht na verhoor op het politiebureau weer naar huis. Het nepwapen is in beslaggenomen.


Powered by Finanznachrichten