Meerdere aanhoudingen in Koninginnenacht | Regio15.nl

Meerdere aanhoudingen in Koninginnenacht

Pijnacker - De politie hield in de nacht van zaterdag 30 april op zondag 1 mei meerdere verdachten aan die zich,  onder andere door overmatig alcoholgebruik, dusdanig (mis)gedroegen. 

Politieagenten hielden zaterdag 30 april om 22.30 uur een 17-jarige agressieve en dronken scooterrijder aan. De man reed over de Parellelweg en had daarbij geen verplichte valhelm op. Toen hij door agenten daarop werd aangesproken, beledigde hij de politieagenten, door ze voor van alles en nog wat uit te maken. Ook aan het politiebureau bleef de man zich beledigend gedragen. Met meerdere processen-verbaal en een nachtje cel rijker, werd de man de volgende dag tegen de middag weer in vrijheid gesteld. 

Een 24-jarige Delftenaar gooide zondag 1 mei een geparkeerde fiets op de Willem de Zwijgerlaan in de struiken. De politie hield direct de Delftenaar aan en gaf hem een proces-verbaal wegens baldadigheid. 

Meer moeite hadden agenten met een 51-jarige inwoner uit Pijnacker. Politieagenten spraken zondag 1 mei om 01.00 uur op de Oostlaan een 21-jarige man aan. Kort daarvoor zagen agenten dat de man onenigheid had met een vrouw. Uit het gesprek bleek dat hij ruzie met zijn zus had. Toen agenten de identiteitsgegevens van de man vaststelden, kwam de 51-jarige vader langs fietsen die zich direct met het 'incident' bemoeide. Zowel de 21-jarige als de 51-jarige man gedroegen zich agressief en beledigend ten opzichte van de agenten. Die waren genoodzaakt om de 51-jarige aan te houden. De man beledigde een van de agenten, die een donkere huiskleur, door hem uit te maken voor 'zwarte'.  Zijn zoon probeerde vervolgens de aanhouding te bemoeilijken. De 51-jarige moest mee naar het bureau en werd ingesloten. De verdachte werd de volgende dag met een proces-verbaal en een schikkingsvoorstel van 625 euro heengezonden. Hij kwam kort daarop met zijn zoon terug en verklaarde dat zijn zoon, later op de nacht door een politiepaard was geschopt. De 21-jarige zou zich nog beraden of hij daarvan aangifte ging doen.

Politie Haaglanden tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt dat de strafeis bij geweld tegen politieambtenaren wordt verdubbeld.