Politieagent raakt gewond bij aanhouding, politie zoekt getuigen | Regio15.nl

Politieagent raakt gewond bij aanhouding, politie zoekt getuigen

Den Haag - Een politieagent raakte vrijdag 6 mei om 17.25 uur bij een vechtpartij op een galerij van een flat aan de Stieltjesstraat gewond. Politieagenten konden een 22-jarige Hagenaar uit Den Haag aanhouden. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen.

Agenten kregen een melding dat op de 11e etage van een flatgebouw zich mogelijk een hennepkwekerij zou bevinden. Ter plaatse ging één van de twee agenten op het balkon aan de achterzijde van de woning kijken. De andere agent stond op de galerij en probeerde via de voorzijde in de woning te kijken. Plotseling werd de voordeur geopend en werd de agent geconfronteerd met meerdere personen die probeerden te vluchten. De politieman was genoodzaakt om pepperspray te gebruiken en raakte in gevecht met één van de verdachten.

Tijdens het gevecht kon de agent voorkomen dat de gepepperde verdachte op de railing van de galerij klom. Toen de agent hem vasthield en de verdachte zich los probeerde te rukken kwam de agent daardoor zelf in het nauw en kon hij nog net voorkomen dat hij zelf over de railing ging door zich van de railing af te duwen. In het gevecht dat hierna met de verdachte volgde kwamen zij op de galerij terecht. Het gevecht werd op de galerij en in de hal voortgezet. De agent die op het balkon stond vernielde een ruit om via de woning aan de voorzijde te komen om zijn collega te helpen. Inmiddels opgeroepen agenten konden vervolgens de zich hevig verzettende verdachte aanhouden. De politieman hield aan de vechtpartij blauwe plekken en verwondingen over. Desondanks kon hij zijn werkzaamheden voortzetten.

In de woning troffen de agenten een hennepkwekerij met ongeveer 500 planten aan. In de omgeving van de flat zagen de agenten een auto staan, waarmee de verdachten mogelijk naar de woning waren gekomen. De auto namen zij in beslag. 

Van de overige verdachten, die wisten te ontkomen, is het volgende signalement bekend: mannen met een Noord-Afrikaans uiterlijk in de leeftijd van 18 tot 25 jaar.

Bent u getuige geweest van deze aanhouding of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politieburau Laak via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Politie Haaglanden tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt dat de strafeis bij geweld tegen politieambtenaren wordt verdubbeld.

 

Powered by Versicherungsvergleich