Beschonken 'coureur' aangehouden | Regio15.nl

Beschonken 'coureur' aangehouden

Zoetermeer - Agenten hielden zondag 8 mei een 25-jarige Zoetermeerder aan nadat deze zich probeerde te onttrekken aan een politiecontrole.

De agenten wilden de man omstreeks 03.40 uur op de Americaweg controleren en gaven hem een stopteken. De man was kennelijk niet van plan te stoppen, aangezien hij gas bij gaf en wegreed in de richting van de Gerrit Achterberghove. Na een achtervolging, waarbij de man zeer gevaarlijk over de weg reed, reed hij zichzelf vast op de Titus Brandsmahove, een doodlopende straat. De agenten hielden hem aan vanwege zijn zeer gevaarlijke rijgedrag en op verdenking van rijden onder invloed.

In de auto troffen de agenten  bij de bijrijdersstoel een sixpack bier aan. In de achterbak troffen zij nog een tray met 24 blikjes bier aan. Tijdens de fouillering van de verdachten kwamen uit zijn kleding een gebruikshoeveelheid cocaïne en een blokje hasj tevoorschijn. Op het politiebureau schold de Zoetermeerder één van de agenten uit.

De man blies tijdens de ademanalyse 870 ugl. De politie maakte tegen de Zoetermeerder meerdere processen-verbaal op. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.