Verdachte in zaak autobekrassingen aangehouden | Regio15.nl

Verdachte in zaak autobekrassingen aangehouden

Den Haag - De politie hield woensdagochtend 11 mei om 11.15 uur in de Regentesselaan een 37-jarige Hagenaar aan op verdenking van het vernielen en bekrassen van auto's.

In de nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 mei werden in de Kortenhoefsestraat en omgeving verschillende auto's vernield. In die straat en in straten in de onmiddellijke omgeving bleek na onderzoek dat er meerdere auto's waren bekrast.

De politie startte direct een onderzoek en daaruit bleek al snel bleek er vermoedelijk 'een relatie' lag met een eerdere reeks vernielingen in mei van vorig jaar.

Politieagenten hielden 31 mei op aanwijzingen van buurtbewoners in de Van Boecopkade (Segbroek) een Hagenaar aan die verdacht werd van vernielingen aan personenauto’s. In de dagen daarna deden circa 50 gedupeerden aangifte van vernielingen aan hun auto’s waarbij sprake was van het lek steken van banden en het bekrassen van de lak. Het incident van mei 2010 lag in de relationele sfeer.

Het rechercheonderzoek naar de verdachte van de reeks vernielingen richtte zich voornamelijk op deze eerder aangehouden verdachte. Hij kon woensdagochtend nabij een koffiehuis op de Regentesselaan worden aangehouden. De verdachte wordt vandaag in verzekering gesteld en de recherche gaat de man de komende dagen horen.

De rercherche van Bureau Zuiderpark dat het onderzoek naar de reeks vernielingen verricht is nadrukkelijk op zoek naar getuigen en of andere personen die informatie hebben die voor dit onderzoek van belang kan zijn. Bellen kan naar het politiebureau Zuiderpark via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.