Aanhoudingen na straatroof | Regio15.nl

Aanhoudingen na straatroof

Delft - De politie hield woensdag 11 mei om 13.15 uur twee verdachten (45 en 38 jaar) aan op verdenking van een beroving op de Poptahof Noord. Zij beroofden een 38-jarige man uit Hoofddorp van enkele Ipads.

Het slachtoffer werd op straat aangesproken terwijl hij als vertegenwoordiger / verkoper enkele I-pads probeerde te verkopen. De man werd op een gegeven moment aangesproken door een man die verklaarde wel belangstelling te hebben voor een I-pad. De man liep mee naar de auto van de vertegenwoordiger. Bij de auto aangekomen kwamen twee mannen erbij staan die het slachtoffer bedreigde en vervolgens uit de auto een doos met I-pads meenamen. Het slachtoffer belde vervolgens direct de politie. Meerdere politie-eenheden stelden een onderzoek in naar de daders. Op basis van het door het slachtoffer verstrekte signalement konden agenten al snel één verdachte (45 jaar) aanhouden. Een tweede verdachte (35 jaar) werd in de directe omgeving aangehouden. Van de gestolen I-pads werden er twee teruggevonden. De politie stelt een onderzoek in naar de andere verdachte en de gestolen I-pads.

De recherche onderzoekt de zaak en is daarnaast op zoek naar getuigen.

Bent u getuige geweest van deze beroving of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Delft via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.