Hennepkwekerij zet bewoners in het donker | Regio15.nl

Hennepkwekerij zet bewoners in het donker

Den Haag - Een hennepkwekerij in een appartementencomplex aan de Johan van Oldebarneveltlaan was zondagavond 15 mei rond 21.00 uur de oorzaak dat het licht van het hele complex uitviel. Dit was de derde stroomstoring in drie maanden.

Een fraudecontroleur van de woningbouwvereniging ging op onderzoek uit en ontdekte bij één van de woningen dat het stroomverbruik maar liefst 35 ampère was. Drie ampère is normaal. Hierop betrad de politie het pand en ontdekte een professionele hennepkwekerij met ongeveer 700 volgroeide hennepplanten. De kwekerij is ontruimd en de politie onderzoekt de identiteit van de eigenaar van de kwekerij.

De politie wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding anoniem doorgeven, bel dan met de meldlijn 'Meld Misdaad Anoniem' via 0800-7000.

 


Powered by Finanznachrichten