Politie houdt man aan na steekincident | Regio15.nl

Politie houdt man aan na steekincident

De politie doet onderzoek naar een steekincident waarbij dinsdagavond 17 mei een man gewond raakte. Later die avond werd in de omgeving een 51-jarige verdachte aangehouden.


Rond 23.15 uur meldde een getuige dat op de Noorderbeekdwarsstraat een gewonde man zou lopen. De dader was mogelijk weggelopen in de richting van de Beeklaan. Politieagenten troffen op de kruising met de Cartesiusstraat een man aan met een steekwond. De man had toen al zoveel bloed verloren, dat zijn situatie zeer ernstig was. Hierop hebben de agenten hem gereanimeerd tot de GGD ter plaatse kwam. Die vervoerde de man naar het ziekenhuis.

Andere agenten zetten direct de omgeving af en stelden een onderzoek in. Dit leidde naar een woning aan de Cartesiusstraat, waar het slachtoffer vermoedelijk was geweest. In de woning was niemand meer aanwezig. In en om de woning deden technische rechercheurs uitgebreid sporenonderzoek. Met politiehonden werd tegelijkertijd in de omgeving gezocht.

Terwijl het onderzoek in volle gang was, troffen surveillerende agenten op de Van Swindenstraat een man aan, die voldeed aan het signalement van de mogelijke dader en zich niet kon legitimeren. De man werd aangehouden en ingesloten op het politiebureau. Het gaat om een 51-jarige man uit Den Haag.

De toestand van het slachtoffer is ernstig maar stabiel. Zijn identiteit is nog niet vastgesteld.

De recherche van Bureau Segbroek onderzoekt de zaak en de mogelijke betrokkenheid van de aangehouden verdachte. In het kader van het onderzoek wil de politie graag in contact komen met getuigen. Mensen die getuige zijn geweest of iets hebben gezien dat (mogeiljk) te maken heeft met het incident, worden verzocht contact op te nemen met de recherche van Bureau Segbroek op telefoonnummer 0900-8844