Politie houdt vier verdachten aan bij hennepkwekerij | Regio15.nl

Politie houdt vier verdachten aan bij hennepkwekerij

Rijswijk - De politie ontmantelde zaterdag 28 mei rond 15.00 uur een hennepkwekerij in een woning aan de Steenvoordelaan en hield hierbij drie Zoetermeerders (25, 26 en 41 jaar) en een 53-jarige man uit Delft) aan.

Na een tip stelde agenten een onderzoek in naar de woning en roken al snel een sterke henneplucht. Na zowel aan de voor als de achterkant van de woning gekeken te hebben opende één van de verdachten de voordeur en vroeg de agenten naar hun bevel om de woning te betreden. In de woning bevonden zich ook nog de drie andere verdachten, allen zijn meegenomen naar het bureau. Hun betrokkenheid bij de kwekerij wordt onderzocht.

In de woonkamer stond een tent met nog niet volgroeide planten. In een andere ruimte troffen agenten 360 planten en 14,5 kilo toppen. De agenten namen ook het voertuig van één van de verdachten in beslag. De kwekerij is door Ecoloss ontruimd.

De politie wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding anoniem doorgeven, bel dan met de meldlijn 'Meld Misdaad Anoniem' via 0800-7000.