Verdachte mishandeling 15-jarige aangehouden | Regio15.nl

Verdachte mishandeling 15-jarige aangehouden

Den Haag - De recherche van Bureau Overbosch hield maandagmorgen 30 mei een 16-jarige Hagenaar aan als verdachte van de mishandeling van een 15-jarige Hagenaar op Het Kleine Loo.

De 15-jarige jongen werd donderdag 26 mei rond 08.00 uur mishandeld toen hij met twee klasgenoten vanaf Het Kleine Loo op weg was naar school.

De drie jongens stapten bij halte Vlamenburg uit tram 6, waarna zij in het winkelcentrum drie onbekende jongens tegenkwamen. Eén van hen liep vermoedelijk bewust tegen het latere slachtoffer aan. Vervolgens duwden de drie het slachtoffer in een hoek en begon één van hen zonder aanleiding te slaan en schoppen. Eenmaal op school, op de Granaathorst, werd de pijn van de mishandeling zo erg, dat een ambulance de 15-jarige naar een ziekenhuis vervoerde. Hij is inmiddels weer thuis.

De recherche onderzocht de zaak en kon dankzij camerabeelden de identiteit van de verdachte vaststellen. De officier van justitie verleende toestemming om de jongen buiten heterdaad aan te houden. Hij was eerder deze maand ook al aangehouden voor een vergelijkbare mishandeling. De jongen zit vast en wordt deze week voorgeleid aan een rechter-commissaris.