Rijbewijsloze automobilist slaat op de vlucht | Regio15.nl

Rijbewijsloze automobilist slaat op de vlucht

Den Haag - Een 29-jarige Haagse automobilist sloeg dinsdagmiddag 31 mei voor de politie op de vlucht nadat agenten hem op de Frans Halsstraat een stopteken gaven omdat hij met hoge snelheid door de wijk reed.

Na het stopteken stopte de man rond 18.00 uur in eerste instantie keurig. Toen hij de agenten op hun verzoek geen rijbewijs of ander legitimatiebewijs kon tonen, gaf hij echter gas en ging er met hoge snelheid vandoor. De agenten zetten direct de achtervolging in en troffen even later het verlaten voertuig schuin op de stoep geparkeerd aan in de David de Blesstraat. Volgens omstanders was de bestuurder weggerend in de richting van de Vaillantlaan.

In de Frans Halsstraat zagen de agenten de Hagenaar rennen, waarop hij zich probeerde in een portiek te verstoppen. In het portiek hielden de agenten hem aan. Op het politiebureau verklaarde de man een ongeldig verklaard rijbewijs te hebben. Verder bleek de man nog voor 450 euro aan onbetaalde boetes te hebben openstaan. Bij de fouillering troffen de agenten tot slot nog een zakje hash en wiet in zijn zakken aan. Deze werden in beslag genomen.