Politie houdt man aan na mishandeling HTM controleur | Regio15.nl

Politie houdt man aan na mishandeling HTM controleur

Den Haag - De politie hield woensdag 1 juni om 13.30 uur een 26-jarige man uit Den Haag aan nadat hij een 45-jarige tramcontroleur zwaar had mishandeld.

Agenten ontvingen een melding van een steekpartij in een tram, ter plaatse troffen zij de zwaar mishandelde controleur die op dat moment eerste hulp kreeg van twee behulpzame reizigers. In de tram bevonden zich nog enkele HTM controleurs en toegesnelde Spooweg Politie die - naar later bleek - de verdachte in bedwang hielden.

De controleur vroeg de verdachte om zijn vervoersbewijs waarop hij boos werd en de HTM-medewerker een kopstoot gaf. Het slachtoffer liep hierdoor een hoofdwond op en raakte buiten bewustzijn. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte zit nog vast voor verhoor.

Politie Haaglanden en de gemeente Den Haag tolereren geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en of personen met een publiekelijke taak en doen in voorkomende gevallen aangifte. In de richtlijnen van het Openbaar Ministerie is opgenomen dat de straf bij geweld tegen politieambtenaren maar ook bij personen met een publiekelijke taak zoals gemeentelijke handhavers kan worden verdubbeld.


Powered by Finanznachrichten