Bedreiger buurtpreventieteam aangehouden | Regio15.nl

Bedreiger buurtpreventieteam aangehouden

Leidschendam - De politie hield vrijdag 3 juni om 8.30 uur een 17-jarige jongen aan die ervan wordt verdacht op 19 mei een 39-jarige vrijwilliger van het Buurtpreventieteam Prinsenhof te hebben bedreigd. De politie verwacht nog meer aanhoudingen te verrichten.

De vrijwilliger sprak de jongen op 19 mei aan op zijn gedrag in de Prinsenhof waarop deze de man bedreigde.

De laatste weken komen er bij gemeente en politie meer klachten binnen over de Prinsenhof. De wijk kampt met overlastgevende jongeren. De politie neemt de klachten hoog op, de wijkagent is met regelmaat in de buurt aanwezig om met betrokkenen te praten en te surveilleren. De politie hield vrijdagochtend één van de raddraaiers uit de wijk aan, hij zit vast voor verhoor. De politie verwacht nog meer aanhoudingen te verrichten.

De gemeente ontwikkelt samen met een aantal partners een plan van aanpak om de overlast terug te brengen. Sinds april is in de wijk Prinsenhof ook een buurtpreventieteam actief. Dit team legt contacten met bewoners in de wijk en bouwt een netwerk op om de beleving van veiligheid in de wijk op positieve wijze te beïnvloeden en heeft een signalerende taak ten aanzien van onveilige situaties. Deze worden gemeld aan gemeente, politie of woningbouwcorporaties.

De burgemeester van Leidschendam-Voorburg liet in een reactie op de aanhouding weten dat hij zeer tevreden met het optreden van de politie. "Laat er geen misverstand over bestaan, dat bedreigingen niet getolereerd worden in onze samenleving.

Dit is nog eens extra van belang als het gaat om handhavers, toezichthouders en hulpverleners. Het buurtpreventieteam valt hier ook onder".

 

 


Powered by Steuernachrichten