Inbrakenteam Segbroek succesvol | Regio15.nl

Inbrakenteam Segbroek succesvol

Den Haag - Het inbrakenteam van Bureau Segbroek hield woensdag 1 juni om 06.30 uur op heterdaad een 38-jarige inbreker aan in de Sneeuwklokjestraat. De man had eerder die ochtend ook geprobeerd in te breken bij een woning in de Goudenregenstraat. Hier werden de bewoners wakker waardoor de inbreker op de vlucht sloeg.
  

De politie ontving een melding van een inbraak met een duidelijk signalement de inbreker droeg onder meer een sjaal van zijn favoriete voetbalclub. Ter plaatse troffen agenten snel de inbreker aan, hij verplaatste zich op een gestolen fiets. De man zit vast nog vast voor verhoor.

Met deze aanhouding boekt het woninginbrakenteam van Bureau Segbroek wederom een succes. Het team is sinds maart actief en heeft inmiddels zes verdachten aangehouden en verschillende inbraken in onderzoek. Het team verrichtte na analyse en nader onderzoek van een reeks woninginbraken onlangs de 1e aanhouding van een 37-jarige Rijswijkse veelpleger die in de periode maart voor tenminste tien inbraken en insluipen in de omgeving van de Thorbecklaan verantwoordelijk wordt gehouden. De man zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Bewoners van een woning aan de Sterappelstraat deden woensdag 16 maart aangifte van de inbraak in hun woning. Verschillende persoonlijke bezittingen waren weggenomen. Diezelfde dag troffen alerte buurtbewoners de Rijswijker aan onder verdachte omstandigheden en in bezit van twee laptops, zij vertrouwde het niet en belde de politie. De verdachte, die geen onbekende van de politie was, stelde een onderzoek in naar de computers. Al snel bleken deze bij de inbraak in de Sterappelstraat te zijn ontvreemd. De man zit momenteel in hechtenis en moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Moerbeiplein

Bewoners van een woning aan het Moerbeiplein deden woensdag 30 maart aangifte van diestal uit hun woning. Het woninginbrakenteam onderzocht ook deze zaak en wist onder meer dankzij verklaringen van omwonenden de identiteit van de twee vermoedelijke daders te achterhalen. De twee zijn in de vroege ochtend van woensdag 6 april in hun woningen aangehouden. De verdachten van 17 en 18 jaar zijn eerder met de politie in aanraking geweest, onder meer wegens diefstal.

Zonder heler geen steler

Het inbrakenteam onderzocht ook een inbraak in de De Gheijnstraat. Uit de woning werden eind april enkele laptops weggenomen. Het onderzoek bracht de recherche op het spoor van twee verdachten; een 54-jarige man en een 46-jarige man beiden uit Den Haag en een 37-jarige heler uit Den Haag. De verdachten konden in verband worden gebracht met in totaal vijf woninginbraken in het stadsdeel Segbroek. De verdachten zijn hangende het onderzoek in voorlopige vrijheid gesteld en moeten zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Verder onderzoek

Het rechercheteam onderzoekt nog meerdere woninginbraken en stelt alles in het werk om daders van woninginbraken te achterhalen en aan te houden.

Hulp van inwoners

Het woninginbrakenteam roept daarbij inwoners van het stadsdeel Segbroek nadrukkelijk op om ook zelf maatregelen te nemen tegen inbrekers. Daarbij gaat het onder meer om deugdelijk hang- en sluitwerk en het gebruik daarvan. Goede binnen- en buitenverlichting die aangaat zodra het donker wordt, is eveneens van groot belang. De politie raadt mensen verder aan hun huis voor het oog bewoond achter te laten als zij niet thuis zijn. Op de site www.politie.nl/haaglanden staat meer informatie over woninginbraken. Hier zijn ook preventietips te vinden. Bij verdachte omstandigheden bel dan 1-1-2. De aanpak van woninginbraken is één van de korpsprioriteiten van politie Haaglanden.

Geintegreerde aanpak

De aanpak kent meerdere invalshoeken zoals rol en inzet van woningbouwcoöperaties om door middel van beter hang en sluitwerk (politiekeurmerk veiligwoning) inbraken te voorkomen. Ook de gemeente participeert in de integrale aanpak onder meer via voorlichting en de inzet van extra ogen en oren in de wijk óndermeer via de handhavingsteams.