Hagenaars vast na geweld tegen politieagent | Regio15.nl

Hagenaars vast na geweld tegen politieagent

De politie hield zondag 19 juni drie Hagenaars in de leeftijd van 17, 25 en 37 jaar aan op verdenking van poging doodslag op een politieagent.


De mannen trokken de aandacht van een politieman toen deze met zijn auto op weg was naar zijn werk in Den Haag. De vier mannen reden over de Papeweg in een groene Mazda vanuit Voorschoten richting Den Haag. Hierbij constateerde de politieman dat de bestuurder van de groene Mazda zeer agressief reed. Door zijn gedrag bracht hij meerdere weggebruikers in gevaar en beging de bestuurder meerdere verkeersovertredingen. Bij het kruispunt Rijksstraatweg 'Den Deijl' besloot de politieman de bestuurder aan te spreken op diens rijgedrag. Nadat de politieman zich kenbaar had gemaakt als politieambtenaar en het gesprek was aangegaan met de bestuurder, onttrok deze zich aan de controle en reed vervolgens weg richting Wassenaar.

De agent kon door opzij te springen voorkomen dat hij werd aangereden door de wegrijdende personenauto. De inmiddels gealarmeerde collega’s van de politieman troffen korte tijd later in het centrum van Wassenaar de verlaten auto aan en op aanwijzen van een voorbijganger konden drie van de vier inzittenden worden aangehouden. De politie is nog op zoek naar een vierde verdachte, de bestuurder van het voertuig.

Heeft u meer informatie of bent u getuige geweest van dit incident? De recherche van politie Wassenaar doet onderzoek in deze zaak en komt graag in contact met getuigen of mensen die de verblijfplaats weten van de bestuurder. Bel 0900-8844 of anoniem via 0800-7000

Politie Haaglanden tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt dat de strafeis bij geweld tegen politieambtenaren wordt verdubbeld.