Collectant Rode Kruis beroofd, politie zoekt getuigen | Regio15.nl

Collectant Rode Kruis beroofd, politie zoekt getuigen

Delft - Een 44-jarige man uit Delft die collecteerde voor het Rode Kruis werd maandag om 20.15 uur het slachtoffer van een straatroof.

Het slachtoffer liep op de Edu Perronlaan aan de kant van de Roland Holstlaan. In zijn hand droeg hij een plastic tasje met daarin de collectebus van het Rode Kruis. De Delftenaar kreeg al snel het gevoel dat hij gevolgd werd en dat degene die hem volgde erg veel belangstelling had voor de plastic tas met daarin de collectebus. Hij ging de flat in om te collecteren en stapte in de lift om naar de 1e etage te gaan. De man die achter hem liep stapte ook de lift in. Op de 1e etage belde het slachtoffer aan bij een woning. Direct daarna voelde hij dat hij van achter geslagen werd. Het slachtoffer viel en werd geschopt en geslagen. Uiteindelijk zag de straatrover kans om de plastic tas met daarin de collectebus te pakken en de inhoud mee te nemen.

Het signalement van de dader luidt:

Blanke man van ongeveer 40 jaar en 1.90 lang, onverzorgd uiterlijk en zwart haar. De man droeg een vieze zwarte broek en sprak slecht nederlands.

Bent u getuige geweest van deze beroving of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Delftvia 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.