Fietsendieven aangehouden | Regio15.nl

Fietsendieven aangehouden

Den Haag - De politie hield donderdag 30 juni om 20.20 uur vier Hagenaars aan als verdachten van fietsendiefstal dan wel heling.

Naar aanleiding van een anonieme tip gingen agenten naar de Amsterdamsestraat omdat daar drie jongens van 15, 16 en 17 jaar, fietsen zouden proberen te verkopen. Aangekomen in de straat zagen de agenten inderdaad dat op dat moment geld aan de jongens overhandigd werd door een vierde persoon, een 61-jarige Hagenaar.

Agenten namen de vier mannen mee naar het politiebureau voor verhoor. De drie jongens als verdachten van diefstal en de 61-jarige man in verband met heling. Vanwege de minderjarige leefttijd van de 'verkopers' stelden de agenten hun ouders op de hoogte. Alle vier zitten nog vast voor verhoor.

De politie wijst er nadrukkelijk op dat heling strafbaar is. Heling is het verwerven, voorhanden hebben of overdragen van een product dat gestolen is. Het kopen van gestolen producten is strafbaar als de koper in redelijkheid had moeten vermoeden dat het om gestolen waar gaat. Wie dus een bijna nieuwe fiets voor enkele tientallen euro's op straat of via een advertentiesite koopt, kan ervan uitgaan dat deze gestolen is.


Powered by Preisvergleich