Summerfeeling of een blijvende asfaltpeeling | Regio15.nl

Summerfeeling of een blijvende asfaltpeeling

Zoetermeer - De politie controleerde zaterdagavond 2 juli op de Australiëweg in Zoetermeer met de lasergun op snelheid.

De doelgroep betrof motorrijders. 22 bestuurders kregen een bekeuring. Van één bestuurders vorderde de politie het rijbewijs in. Hij reed 122 km/u waar 70 km/u is toegestaan.

Controle motorrijders

Ieder motorrijder weet dat beschermende kleding heel belangrijk is. Toch rijden motorrijders regelmatig in een korte broek, een wapperend hemdje en teenslippers. Ook is het onderhoud van de motor vaak niet optimaal, en laat het weggedrag van de seizoensrijders nog wel eens te wensen over. Omdat dit gevaarlijke situaties op kan leveren, let de politie goed op motorrijders. De agenten controleren snelheid, weggedrag, kleding, onderhoud van de motor en noem maar op.

Youtube filmpje: Summerfeeling of blijvende 'asfaltpeeling'

Politie Haaglanden waarschuwt alle motorrijders met de campagne: Summerfeeling of een blijvende ‘asfaltpeeling’?? Om deze campagne te ondersteunen lanceerde het korps een filmpje op YouTube. Hierin kun je zien hoe het niet moet. Beschermende kleding, snelheid en de onderhoud van de motor is allemaal heel belangrijk. Je kunt een ongeval niet altijd voorkomen, maar neem in ieder geval zoveel mogelijk veiligheidsmaatregelen, zodat je jezelf niets hoeft te verwijten.