Jongens aangehouden voor bedreiging | Regio15.nl

Jongens aangehouden voor bedreiging

Zoetermeer - Drie jongens van 18 en 19 jaar uit Zoetermeer, Rijswijk en Bergschenhoek werden dinsdag 5 juli aangehouden nadat ze op de Loirestroom een 37-jarige Zoetermeerder hadden bedreigd met een mes.

Aanleiding voor de bedreiging was een woordenwisseling die de man omstreeks 20.00 uur met de drie had nadat deze zijn zoon hadden bedreigd toen deze met een vriendje zat te vissen bij het Heemkanaal. De jongens dreigden dat ze een mes zouden gaan halen en gingen er vervolgens vandoor. De Zoetermeerder belde de politie en gaf aan dat hij later deze week met zijn zoon aangifte zou komen doen.

Nog geen drie kwartier later kregen de agenten echter een melding dat er op de Loirestroom gevochten werd en troffen zij opnieuw de Zoetermeerder, dit maal zittend op een jongen die op de grond lag. Hij verklaarde dat hij zojuist door de drie jongens was bedreigd met een mes. Hij had één van hen weten vast te houden tot de agenten ter plaatse waren, de andere twee waren ontkomen en werden op de Oberstroom aangehouden.

De drie jongens zijn ingesloten op het politiebureau en zullen worden verhoord.