'Vergeten' af te rekenen | Regio15.nl

'Vergeten' af te rekenen

Zoetermeer - Twee minderjarige winkeldiefjes moesten dinsdag 5 juli mee naar het politiebureau toen zij bij een elektronicawinkel aan de Burgemeester van Leeuwenpassage een audiokabel meenamen zonder te betalen.

De Haagse jongens, 13 en 15 jaar, waren omstreeks 14.00 uur in de winkel en lieten zich informeren over een speakersetje en de bijbehorende audiokabel. Nadat de jongens een kabeltje in de verpakking meekregen van de verkoper, zag de beveiliging op de camerabeelden dat één van hen in een ander gangpad iets in zijn broek stopte. Op weg naar de kassa legden de jongens de verpakte kabel neer en zij rekenden alleen het speakersetje af.

Nadat zij langs de kassa waren gelopen werden zij door de beveiliging aangehouden. Uit de onderbroek van één van de jongens kwam het audiokabeltje tevoorschijn. Naar eigen zeggen was hij deze vergeten af te rekenen.

De 15-jarige bleek de diefstal niet gepleegd te hebben en mocht na verhoor naar huis. De 13-jarige is in het bijzijn van zijn moeder verhoord waarna er proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.