Poging babbeltruc 89-jarige Haagse | Regio15.nl

Poging babbeltruc 89-jarige Haagse

Den Haag - Twee vrouwen hebben maandag 25 juni geprobeerd een 89-jarige Haagse op te lichten in haar woning aan het Polanenhof. Rond 18.00 belden de vrouwen aan met het verhaal dat ze de bewoonster een verrassingspakket met schoonheidsartikelen wilden aanbieden.

Eén van de vrouwen nam met de bewoonster plaats aan de eettafel en smeerde haar handen in met een crème. De tweede vrouw bleef een beetje treuzelen in de gang. De bewoonster kreeg argwaan op het moment dat de vrouwen haar vroegen haar handen te wassen, om er nog een andere crème op te kunnen smeren. Ze werkte hen de deur uit voor ze iets konden stelen, en waarschuwde de politie.

De politie sluit niet uit dat de twee vrouwen ook bij andere woningen aan of in de omgeving van het Polanenhof hebben aangebeld. Het gaat om twee vrouwen van mogelijk Oost-Europese afkomst. Bent u zelf ook benaderd of heeft u anderszins informatie over de vrouwen, neem dan contact op met de recherche van Bureau Beresteinlaan op telefoonnummer 0900-8844.

De politie waarschuwt met nadruk voor deze vorm van criminaliteit. Veel mensen denken dat dit "hen niet zal overkomen''. Toch loopt iedereen - jong en oud - de kans om slachtoffer te worden van een babbeltruc. Het is dus zaak goed op te letten als u wordt aangesproken door een onbekende. Laat nooit zomaar een onbekende in uw woning binnen. Vraag om legitimatie en controleer dat. Laat de onbekende tijdens de controle buiten staan en doe (of laat) de voordeur dicht. Bewaar geen grote contante geldbedragen thuis en geef nooit uw pincode af. Ook niet als iemand van de "bank" of de "politie" belt of voor uw deur staat. Geen enkele officiële instantie zal u ooit om uw pincode vragen. Probeer zo snel mogelijk op te schrijven hoe de mensen eruit zagen die bij u aan de deur zijn geweest en bel onmiddellijk de politie, ook als ze niet bij u binnen zijn geweest. Het telefoonnummer is 0900-8844.

TNT-postbestellers hebben altijd een TNT-legitimatiebewijs bij zich!!!


Powered by Finanznachrichten