Politie houdt inbrekende veelpleger aan | Regio15.nl

Politie houdt inbrekende veelpleger aan

Den Haag/Rijswijk - Een kwartier nadat een bewoner van de Hugo Verrieststraat dinsdagmorgen 12 juli de politie had gebeld omdat er in zijn woning was ingebroken, hield de politie een 37-jarige Rijswijker aan als verdachte van deze inbraak.

Direct nadat de inbraakmelding rond 04.00 uur bij de politie binnenkwam, gingen meerdere surveillance-eenheden in de omgeving op zoek naar de inbreker. Zo’n vijftien minuten later zagen agenten op de Burgemeester Elsenlaan in Rijswijk een bekende veelpleger fietsen. Omdat deze man als inbreker bij de politie bekend staat én de inbraak in de Hugo Verrieststraat volgens zijn werkwijze was uitgevoerd, hielden de agenten de man aan.

De Rijswijker werd overgebracht naar een politiebureau. Bij de fouillering troffen de agenten bij hem enkele voor inbraak bruikbare gereedschappen aan. De bij de inbraak verduisterde goederen had de Rijswijker echter niet bij zich.

Omdat de agenten zagen dat de verdachte uit het park te Werve kwam gefietst, ging de politie in het park met honden op zoek naar de buit. In een sloot achterhaalden zij enkele van de gestolen goederen.

De man zit nog vast op het politiebureau, de politie doet verder onderzoek naar zijn rol.

Politie Haaglanden heeft de aanpak van woninginbraken tot korpsprioriteit verheven en investeert veel in het oplossen van deze zaken.

Ziet u iets verdachts rond woningen? Vertrouwt u het niet? Bel direct 112. Met de politiemeldkamer zijn afspraken gemaakt om direct een surveillance-eenheid te sturen in geval van ontdekking van een woninginbraak of verdenking daarvan.


Powered by Finanznachrichten