Bekende woninginbreker op heterdaad aangehouden | Regio15.nl

Bekende woninginbreker op heterdaad aangehouden

Den Haag - In de nacht van 13 juli hield de politie een 49-jarige Haagse inbreker aan, toen hij met zakken en handen vol spullen een woning aan de Musschenbroekstraat verliet.

Agenten zagen kort na 01.00 uur een man een portiek ingaan, zonder dat er snel daarna in één van de woning licht ging branden. De agenten vertrouwden het niet en namen polshoogte. Op het moment dat zij de woning met openstaande voordeur wilden binnentreden, kwam een bekende woninginbreker met volle handen en zakken naar buiten. De 49-jarige Hagenaar kon gelijk mee naar het politiebureau. De bewoners van de woning kwamen later vannacht aangifte doen.

Politie Haaglanden heeft de aanpak van veelplegers tot korpsprioriteit verheven en investeert veel in het oplossen van misdrijven die een enorme impact hebben op het veiligheidsgevoel van bewoners. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt over vervolging van deze verdachten. Plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders (ISD) is een van de speerpunten van dit beleid.