Wees alert op woninginbrekers | Regio15.nl

Wees alert op woninginbrekers

Pijnacker-Nootdorp - Nu het schoolvakantie is, trekken veel gezinnen er op uit om van een welverdiende vakantie te genieten. Dat betekent niet dat inbrekers ook op vakantie zijn. Wees daarom alert op vreemde gezichten in uw buurt en bel 112 op het moment dat u iets verdachts ziet. Dat vergroot de kans dat de politie inbrekers op heterdaad betrapt.

In de nacht van woensdag op donderdag (13/14 juli) is ingebroken in acht woningen in Pijnacker-Noord (Wethouder van der Vaartlaan, Einsteinaan, Schoutenlaan en 4 maal aan de Rommesingel en de Pasteurlaan). De afgelopen nacht is drie maal ingebroken in de wijk Klapwijk in Pijnacker (Charley Tooroplaan, Joke Smitstraat en de Hadewijchlaan).

Sporenonderzoek

Voor zover nu bekend is, zijn de inbrekers aan de achterzijde van de woning binnengekomen door het verbreken van het slot of deze geheel eruit te trekken. Bij alle woninginbraken heeft een technisch onderzoek plaatsgevonden en zijn sporen veiliggesteld. Deze worden op dit moment nog onderzocht of dit leidt naar een dader/ of dadergroep. Ook wordt een buurtonderzoek gehouden.

Extra surveillance, extra ogen en oren in de wijk

De komende week wordt daarom gericht gesurveilleerd door politiemensen in de avond en nachtelijke uren. Maar om inbrekers te kunnen pakken, kan de politie de hulp van de burgers goed gebruiken. Zij zijn de extra ogen en oren in de wijk. Hoe sneller burgers bij verdachte omstandigheden 112 bellen, des te groter de kans dat inbrekers in de kraag gevat kunnen worden.

Iets gezien of gehoord?

Mensen die informatie hebben en nog niet met de politie hebben gesproken worden verzocht contact op te nemen met de recherche van Bureau Pijnacker-Nootdorp via telefoonnummer 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan met 0800-7000.

Tips

U kunt zelf ook veel doen om de kans op een inbraak te verkleinen:

· Gaat u op vakantie? Vraag dan uw buren een oogje in het zeil te houden

· Zorg voor goed hang- en sluitwerk en gebruik dit dan ook

· De inbreker heeft er een hekel aan om in het licht en zicht te “werken”, dus zorg dat uw woning goed zichtbaar en verlicht is.

· Zorg dat er geen opklimmateriaal bij de woning aanwezig is (vuilcontainers etc).

· Zorg ervoor dat waardevolle goederen niet van buitenaf zichtbaar zijn.

· Hang geen touwtje uit de brievenbus.

· Hang geen briefje op de deur: “Ben even weg”.

· Sluit bij afwezigheid ramen en deuren.