'Beroofde' vrouw deed valse aangifte | Regio15.nl

'Beroofde' vrouw deed valse aangifte

Den Haag - Een 35-jarige Haagse, die in de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 juli werd aangetroffen in een lege kamer van een zorgcentrum aan het Erasmusplein, blijkt een valse aangifte te hebben gedaan en verduistering in diensbetrekking te hebben gepleegd.

De echtgenoot van de vrouw sloeg donderdag alarm toen zij eind van de middag niet thuis was gekomen. Begin van de nacht werd zij door gealarmeerde agenten  in verwarde toestand aangetroffen in een leegstaande kamer in het zorgcentrum.

De vrouw kon zich niets herinneren van wat er was gebeurd, waarop forensisch experts
en de recherche een onderzoek startte. Gaande het onderzoek rezen twijfels over de verklaring van de vrouw. Uiteindelijk stelde de recherche vast dat de vrouw een valse aangifte had gedaan en dat zij verduistering in dienstbetrekking had gepleegd door geld weg te nemen. Zij werd zaterdag 16 juli aangehouden in haar woning.

De vrouw is na verhoor weer heengezonden. Zij heeft alleen gehandeld en de veiligheid van noch de bewoners noch het personeel is in gevaar geweest. De politie zal de gemaakte kosten op de verdachte verhalen.