Drie mannen aangehouden na overval op woning | Regio15.nl

Drie mannen aangehouden na overval op woning

Delft - De politie hield maandag 18 juli om 21.50 uur drie mannen aan die ervan verdacht worden kort daarvoor een woning te hebben overvallen.

Omstreeks 21.20 uur kwam er een telefoontje bij de meldkamer binnen waarop een vrouw meldde dat er zojuist drie mannen aanbelden bij haar woning aan de Cesar Franckstraat en haar bedreigden met een mes. De mannen drongen de woning binnen en eisten geld. Korte tijd later verlieten de drie mannen de woning weer. Een getuige gaf  een duidelijk signalement waardoor gewaarschuwde agenten korte tijd later drie mannen konden aanhouden op de Mozartlaan. De drie mannen zaten daar in een auto en voldeden aan het opgegeven signalement.

De drie mannen  in de leeftijd van 18,  20 en 29 allen uit Delft zitten nog vast voor verhoor.

Burgernet

De politie startte kort na de overval een burgernetactie waarin een duidelijk signalement van de de drie daders gegeven werd.
Burgernet is een uniek samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente. De centralist van de meldkamer van de politie start, na een melding van bijvoorbeeld een inbraak of een vermist kind, een Burgernetactie op. Dit gebeurt op basis van een goed signalement. Burgernetdeelnemers krijgen een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon of een tekstbericht per SMS of email met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Voor meer informatie en aanmelding: www.burgernet.nl