Politie houdt drie mannen aan na gijzeling | Regio15.nl

Politie houdt drie mannen aan na gijzeling

Den Haag/Rotterdam - De politie hield in de namiddag van donderdag 21 juli drie mannen aan die ervan verdacht worden de dag daarvoor drie personnen te hebben gegijzeld.


Gegijzeld

De drie verdachten zouden op woensdag 20 juli drie andere mannen tegen hun wil hebben vastgehouden in een bedrijfspand in de Haagse Schilderswijk. Aanleiding was een zakelijk geschil om een bedrag van oorspronkelijk 28.000 euro. Dit bedrag was door de gijzelnemers verhoogd met onder meer ‘incassokosten’. Zij meenden nu recht te hebben op 100.000 euro.

Geld regelen
De gegijzelde mannen werden in de nacht van woensdag op donderdag naar Rotterdam overgebracht. In Rotterdam werden twee van hen vrijgelaten met de opdracht het geld te vergaren. Het derde slachtoffer werd vastgehouden en moest telefonisch proberen een en ander te regelen. Deze man werd in dezelfde nacht weer terug naar Den Haag gereden waar hij kans zag om met zijn mobiele telefoon zijn verblijfplaats door te geven aan zijn compagnons. Inmiddels had een van de drie mannen een bedrag van ongeveer 6000 euro weten ‘los’ te krijgen en was er een afspraak gemaakt met de gijzelnemers om het geld in Rotterdam te overhandigen.

Behalve het vergaren van het geld hadden de mannen ook de politie gewaarschuwd. Door nauwe samenwerking tussen het korps Haaglanden en dat van Rotterdam kon de politie kort voor de overdracht ingrijpen. Het derde slachtoffer werd bevrijd en de drie vermoedelijke gijzelnemers – mannen van 29, 30 en 36 jaar uit Den Haag en Rotterdam – werden aangehouden.  Zij zitten nog vast.

d by Börsen-Handelssysteme