Moeder en zoon verzetten zich bij aanhouding na vernieling | Regio15.nl

Moeder en zoon verzetten zich bij aanhouding na vernieling

Den Haag - Agenten hielden zaterdag 23 juli rond 3.30 uur een 28-jarige Hagenaar aan in de Gondelstraat, omdat hij even daarvoor een deuk in een taxi had geschopt.

Zijn moeder, een 48-jarige Haagse, is eveneens aangehouden, omdat zij zich met geweld verzette tegen de aanhouding van haar zoon.

Een taxichaffeur verklaarde dat hij iemand had afgezet in de Gondelstraat. De man had geen geld bij zich en ging geld halen voor de rit. De taxichauffeur reed een stukje achter de man aan, om te zien waar hij heen zou gaan. De man werd vervolgens heel agressief, hij schopte tegen de voorzijde van de taxi en liep via de motorkap over het dak van de auto.

Verzet bij aanhouding
De verdachte zat in een portiek en de politie wilde hem direct aanhouden. Hij verzette zich hevig en gebruikte geweld tegen de agenten. Ook zijn moeder, die erbij was gekomen, verzette zich tegen de aanhouding van haar zoon. Ze gaf één van de agenten een schop tegen zijn kaak. Zowel moeder als zoon zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Politie Haaglanden tolereert geen geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt dat de strafeis bij geweld tegen politieambtenaren wordt verdubbeld.