Snelheidspoll op ypenburg.nu | Regio15.nl

Snelheidspoll op ypenburg.nu

Den Haag - Bewoners van stadsdeel Ypenburg krijgen de komende tijd de kans om te bepalen op welke locaties de politie op snelheid controleert.

Politiebureau Ypenburg/Leidschenveen roept mensen uit de wijk op om via een poll op internet te stemmen op straten waarvan zíj vinden dat automolibisten te hard rijden waardoor de verkeersveiligheid in het geding komt.

Via de poll op de site www.Ypenburg.nu  kunnen mensen anoniem stemmen op één van de twintig genoemde locaties. Op de locaties waarop het meest wordt gestemd, controleert de politie vervolgens op verschillende momenten de snelheid.

De stemmers kunnen als ‘Burger in Blauw’ mee tijdens deze controles. Zo krijgen zij gelijk een kijkje in de ‘keuken’ van de politie. De poll op ypenburg.nu staat open vanaf 1 augustus tot 15 september.

Uitkomsten
Nog dit jaar maakt de politie de uitkomsten van de controles bekend. Deze deelt de politie ook met de gemeente. Een uitkomst kan zijn dat de politie vaker op een locatie gaat controleren. Mochten er voor wat betreft snelheidsovertredingen echte probleemlocaties tussen zitten, kunnen politie en gemeente gemeente samen zoeken naar een oplossing zoals bijvoorbeeld een aanpassing van de weginrichting.