Vrouw beroofd van kettingen, politie zoekt getuigen | Regio15.nl

Vrouw beroofd van kettingen, politie zoekt getuigen

Delft - Een 78-jarige vrouw uit Delft werd maandag 1 augustus om 19.15 uur het slachtoffer van een straatroof. De politie zoekt getuigen.

De vrouw stond met haar fiets in de toegangshal van een flat aan de Berestynstraat. Het slachtoffer hoorde dat er iemand de hal in kwam rennen en voelde dat de kettingen van haar hals gerukt werden. Direct daarna zag het slachtoffer de man wegrennen de toegangshal uit. Buiten stond een bromfiets klaar met daarop een donker gekleurde man. De dader sprong achterop en de bromfiets met de twee mannen reed weg in de richting van de Ruys de Beerenbrouckstraat.

De dader van deze straatroof droeg een witte helm en een wit jack met daarop een print of een cijfer.

Aan één van de gouden kettingen van de vrouw hing een duif met een saffiertje (blauwe edelsteen). De andere ketting was een zwaardere schakelketting (vroegere horlogeketting) met twee sluitingen.

Bent u getuige geweest van deze beroving of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Delft  via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.