Fietsendief op heterdaad betrapt | Regio15.nl

Fietsendief op heterdaad betrapt

Voorburg - Gemeentelijke handhavers zagen dinsdag 9 augustus omstreeks 14.05 uur dat een jongeman op het Oosteinde veel belangstelling had voor fietsen die bij de randstadrail stonden.

De jongeman pakte een fiets uit stalling en liep in de richting van een groep jongeren De gemeentelijke handhavers spraken de jongen, die de fiets inmiddels op de grond had gegooid, aan en vroegen hem van wie de fiets was, waarop hij wegrende.
De andere jongeren verklaarden dat de fiets niet van hen was en ook niet van de jongeman die wegrende. De handhavers renden achter de jongeman aan en zagen kans hem in de Emanstraat aan te houden. De jongeman verzette zich hevig  tijdens zijn aanhouding. Eén van de gemeentelijke handhavers hield een gekneusde duim over aan de aanhouding. Agenten namen de 15-jarige fietsendief uit Den Haag mee naar het bureau.

Politie Haaglanden en de gemeente Den Haag tolereren geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en of personen met een publiekelijke taak en doen in voorkomende gevallen aangifte. In de richtlijnen van het Openbaar Ministerie is opgenomen dat de straf bij geweld tegen politieambtenaren maar ook bij personen met een publiekelijke taak zoals gemeentelijke handhavers kan worden verdubbeld.


Powered by Steuernachrichten