Aanhoudingen na beroving handelaar 'belkaarten' | Regio15.nl

Aanhoudingen na beroving handelaar 'belkaarten'

Den Haag/Zoetermeer - De politie hield woensdag 10 augustus om 23.30 uur vier Zoetermeerders aan in de leeftijd van 18, 19, 22 en 24 jaar op verdenking van een gewelddadige beroving eerder op de dag in de Haagse van der Vennestraat.

Een 39-jarige handelaar in telefoonkaarten man liep om 11.30 uur op de Van der Vennestraat naar zijn auto. Toen hij in wilde stappen wisten enkele mannen het slachtoffer in zijn auto te duwen. Hierbij wisten de mannen een tas van de handelaar af te pakken waarin een aanzienlijk geldbedrag zat. De mannen reden in een personenauto weg in onbekende richting.  

Cruciale getuige
Een getuige die de beroving zag plaatsvinden en het kenteken van de auto wist te onthouden nam direct contact op met de politie. Dankzij deze alerte getuige kreeg de politie al snel zicht op de vier mogelijke verdachten en hun auto. Bij de zoektocht naar de daders werd een helikopter ingezet, ook verstuurde de politie een Burgernetbericht.

Lange adem
Het onderzoek naar deze vier verdachten duurde vrijwel de gehele avond. Tegen middernacht konden politieagenten het viertal in Zoetermeer aanhouden. Van het weggenomen geldbedrag werd een groot gedeelte terug gevonden. Het viertal is overgebracht naar een politiebureau in Den Haag. Zij zijn inmiddels in verzekering gesteld. De recherche zet het onderzoek naar de beroving en de rol an de aangehouden verdachten voort.