Het inbrakenteam van bureau Segbroek houdt inbreker aan | Regio15.nl

Het inbrakenteam van bureau Segbroek houdt inbreker aan

Den Haag - Het inbrakenteam van bureau Segbroek hield woensdag 10 augustus een 28-jarige Hagenaar aan die ervan wordt verdacht dat hij op 3 augustus bij een woning aan de Regentesselaan is binnengeslopen. De verdachte is een bekende van de politie.

Op het moment van de insluiping werd gewerkt aan de buitengevel van de woning, hierdoor waren er verschillende personen om en rond de woning die daar niet thuis hoorden waren. De verdachte kon dus de woning binnenlopen zonder op te vallen. Nadat de inbraak was ontdekt, leidde het rechercheonderzoek al snel naar de Hagenaar, die voor het team geen onbekende was. De man is in het verleden al meerdere keren aangehouden en veroordeeld voor onder meer inbraken en insluipingen. Surveillerende agenten zagen de verdachte 10 augustus op Terletstraat fietsen. Bij het zien van de agenten vluchtte de verdachte waarop agenten de achtervolging in zetten. De verdachte rende een supermarkt in aan de Steijnlaan waar hij kon worden ingerekend. De verdachte wordt vrijdag 12 augustus voorgeleid.

Veelplegers
Politie Haaglanden heeft de aanpak van veelplegers tot korpsprioriteit verheven. Uit onderzoek blijkt dat 20 procent van de criminelen verantwoordelijk is voor 80 procent van de criminaliteit. Een betrekkelijk kleine groep notoire criminelen is dus verantwoordelijk voor een groot deel van de criminaliteit en om die reden richt Politie Haaglanden zich nadrukkelijk op deze groep. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt over vervolging van deze verdachten.

Team Segbroek
Politie Haaglanden heeft de aanpak van woninginbraken tot korpsprioriteit verheven en investeert veel in het oplossen van deze zaken. Bureau Segbroek heeft daarom een speciaal woninginbrakenteam opgericht dat zich volledig richt op het oplossen van woninginbraken.

Ziet u iets verdachts rond woningen? Vertrouwt u het niet? Bel direct 112. Met de politiemeldkamer zijn afspraken gemaakt om direct een surveillance-eenheid te sturen in geval van ontdekking van een woninginbraak of verdenking daarvan.