Aangehouden na inbraak | Regio15.nl

Aangehouden na inbraak

Pijnacker - De politie hield zaterdag 13 augustus een man aan die ervan wordt verdacht te hebben ingebroken in een garagebedrijf.

Een motoragent zag om 02.50 uur een automobilist die vanaf de Ambachtsweg de Zijdeweg opreed. Op de Ambachtsweg is een bedrijventerrein gevestigd waar de afgelopen tijd enkele inbraken zijn gepleegd. Gezien het tijdstip besloot de agent om de inzittenden van de auto te controleren. Op de Katwijkerlaan gaf hij de betreffende auto een stopteken. De bestuurder, die met nog twee anderen in de auto zat verklaarde dat hij net een meisje thuisgebracht had. De agent controleerde het rijbewijs van de bestuurder. Aangezien alles op het oog in orde bleek kon de bestuurder zijn weg vervolgen.

De motoragent vertrouwde het niet en reed terug in de richting van de Ambachtsweg. Daar trof hij op een hoek een kistje aan met daarin geld en de naam van een garagebedrijf. Agenten die direct poolshoogte namen bij het betreffende bedrijf troffen een verbroken ruit aan.

De motoragent die het kenteken van de gecontroleerde auto genoteerd had gaf dit door aan de meldkamer die het op hun beurt doorgaven aan surveillerende agenten. Korte tijd later werd de auto met één inzittende aangetroffen in Den Haag. Deze man, een 22-jarige man uit Den Haag werd aangehouden. In de auto troffen de agenten meerdere inbrekerswerktuigen aan.

De Hagenaar zit nog vast voor verhoor.