Politie onderzoekt vuurwerkincident | Regio15.nl

Politie onderzoekt vuurwerkincident

Zoetermeer - De recherche van Bureau Zoetermeer doet onderzoek naar een incident waarbij zondagmiddag een stuk vuurwerk tot ontploffing kwam en een 18-jarige jongen gewond raakte aan zijn gezicht.

De Zoetermeerder wandelde zondag 14 augustus rond 15.15 samen met zijn ouders in het Westerpark. Volgens de jongen ontplofte het vuurwerk, toen hij het hek van de hondenuitlaatplaats in het park opende. Hij liep eerstegraads brandwonden aan zijn gezicht op.

Zowel rechercheurs van technische recherche als explosievenexperts deden onderzoek op de lokatie. Uit dit onderzoek is nog niet duidelijk geworden om wat voor vuurwerk het gaat en hoe het daar is gekomen. Er werden geen sporen gevonden die wijzen op een 'boobytrap'.

De recherche van Bureau Zoetermeer zet het onderzoek voort en is op zoek naar getuigen. Omdat het erg druk was in het park en er veel mensen de hondenuitlaatplaats op- en af gingen, zou het vuurwerk moeten zijn geplaatst vlak vóór de jongen het hek opende. Mensen die rond 15.15 uur iets gezien hebben dat daar mogelijk mee te maken kan hebben, worden verzocht contact op te nemen met de recherche, via telefoonnummer 0900-8844.