Parkeercontroleurs mishandeld, politie zoekt getuigen | Regio15.nl

Parkeercontroleurs mishandeld, politie zoekt getuigen

Den Haag - Een 46-jarige parkeercontroleur uit Den Haag is zondag 21 augustus op de Steentijdsingel bespuugd en mishandeld door een 32-jarige Hagenaar. De politie is op zoek naar getuigen.

De vrouwelijke controleur werd om 15.55 uur in het winkelcentrum Ypenburg door een 32-jarige Hagenaar bespuugd en mishandeld omdat hij het niet eens was met de bekeuring die de vrouw hem wilde geven.

De verdachte spuugde de vrouwelijke controleur in haar gezicht en stompte haar in haar maag. Hierna ging hij er vandoor. De controleur en haar collega deden aangifte en dankzij de persoonsgegevens kon de politie korte tijd later de verdachte op het Fluitenkruid aanhouden.

De recherche van politiebureau Ypenburg/Leidschenveen is op zoek naar getuigen van deze mishandeling. Heeft u informatie die de politie kan helpen, neem dan contact op met de recherche via 0900-8844.

Politie Haaglanden en de gemeente Den Haag tolereren geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en of personen met een publiekelijke taak en doen in voorkomende gevallen aangifte. In de richtlijnen van het Openbaar Ministerie is opgenomen dat de straf bij geweld tegen politieambtenaren maar ook bij personen met een publiekelijke taak zoals gemeentelijke handhavers kan worden verdubbeld.