Hagenaar beroofd van ketting; politie zoekt getuigen | Regio15.nl

Hagenaar beroofd van ketting; politie zoekt getuigen

Den Haag - Een 58-jarige Hagenaar werd dinsdagmiddag 23 augustus rond 16.00 uur in de Scheepersstraat door een voorbijfietsende jongen beroofd van zijn ketting. De politie is op zoek naar getuigen.

Het slachtoffer liep ter hoogte van de Brandtstraat in de Scheepersstraat op het trottoir toen hij werd gepasseerd door een jongen op een fiets. Al fietsend greep de jongen naar de ketting die de man om zijn nek had, pakte de ketting vast en rukte deze los. Hierop brak de ketting, waarop de jongen hard wegfietste de Brandtstraat in.

Omdat het slachtoffer moeilijk ter been is, was deze niet in staat achter de jongen aan te rennen. Wel kon hij een goed signalement van de man geven.

Het betrof een 17 a 18-jarige man met een licht getinte huidskleur en een Noord-Afrikaans uiterlijk. De man was ongeveer 1.70 meter lang en had een breed postuur. Hij had geen haargroei op het gezicht. De man had heel kort haar, of een kaal hoofd. Hij droeg een blauwe baseballpet, een blauwe spijkerbroek en een paar witte gympen. De fiets waarop hij fietste, was een zwarte omafiets.

Bent u dinsdagmiddag 23 augustus rond 16.00 uur getuige geweest van deze straatroof of heeft u meer informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau De Heemstraat via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, belt u dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.