Recherche zoekt getuigen overval | Regio15.nl

Recherche zoekt getuigen overval

De recherche van Bureau Pijnacker-Nootdorp komt graag in contact met mensen die meer informatie hebben over een overval op een pizzabezorgdienst aan de Koningin Julianastraat, dinsdag 23 augustus omstreeks 22.15 uur.

Bij de politiemeldkamer kwam de melding binnen dat zojuist een overval was gepleegd bij de bezorgdienst. Drie mannen hadden het aanwezige personeel bedreigd met een vuurwapen en waren er met een geldbedrag vandoor gegaan. Direct gingen agenten ter plaatse poolshoogte nemen en zetten de omgeving af. Ondanks een grootscheepse zoekactie werden de verdachten niet meer aangetroffen.

Van de verdachten is het volgende signalement bekend:

De eerste dader was volledig in het zwart gekleed en droeg een zwart leren jas, een Adidas broek en Nika Air Max schoene. Op zijn hoofd droeg hij een zwarte muts.
De tweede dader droeg een vest en had voor zijn gezicht een sjaal met gaten erin voor zijn ogen.
Van de laatste dader is bekend dat hij een donkere broek droeg, mogelijk een trainingsbroek van voetbalclub Arsenal, en Nike Air Max sportschoenen.

De recherche onderzoekt de zaak en zal woensdag een buurtonderzoek houden. Ook komt zij graag in contact met mensen die dinsdagavond iets gezien hebben in de omgeving van de Koningin Julianalaan wat te maken kan hebben met de overval. Wellicht hebben de daders voor de overval al in de buurt gelioen of kunnen getuigen meer vertellen over de manier waarop de daders na de overval gevlucht zijn.

Heeft u informatie die kan helpen bij het onderzoek? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Pijnacker-Nootdorp via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Overvallenprotocol
Om de pakkans van overvallers verder te vergroten – en dan met name in zogenoemde heterdaadsituaties, direct na een overval – gaat Politie Haaglanden vanaf 1 september werken met een speciaal meldkamerprotocol. Onderdeel hiervan is de Staat van Politie Alarm (SPA) dat na elke overval wordt afgekondigd. Zodra een SPA van kracht is, worden alle beschikbare politiemensen ingezet. De meldkamer positioneert op hen op strategische plekken, zowel in de directe omgeving van de Plaats Delict als op wegen die de wijk, stad of regio uitleiden. Doel is om de overvaller(s) in te sluiten en hun de vluchtweg te blokkeren. Hierbij worden ook de lokaties meegenomen, waarvan bekend is dat er overvallers of leden van een criminele jeugdgroep komen. Na een overval zullen politiemensen zich richten op dergelijke lokaties binnen een straal van twee vierkante kilometer rond het overvallen object. Uit onderzoek blijkt dat 50 procent van de daders binnen een straal van twee kilometer van het overvallen object woont.