Jeugdige geweldplegers aangehouden | Regio15.nl

Jeugdige geweldplegers aangehouden

Leidschendam - De recherche van Bureau Leidschendam-Voorburg hield onlangs vier verdachten in de leeftijd van 12, 13, 14 en 15 jaar, aan voor een mishandeling van een 11-jarig meisje bij een zwembad op het Fluitpolderplein, op vrijdag 1 juli.


Een 11-jarig Haags meisje kreeg in het zwembad ruzie met een 14-jarige plaatsgenote. Het meisje werd geschopt en geslagen. Het slachtoffer deed melding bij het zwembadpersoneel en kreeg de gelegenheid om haar moeder telefonisch in kennis te stellen. De vrouw kwam direct naar het zwembad om haar dochter op te halen. Zij trof op het parkeerterrein van het Fluitpolderplein een jeugdgroep aan, waarvan het meisje dat zich aan de mishandeling van haar dochter had schuldig gemaakt deel uitmaakte.

Na een woordenwisseling werd de 41-jarige Haagse moeder geslagen en geschopt door drie Haagse meisjes, in de leeftijd van 12, 13 en 14 jaar. Ook werd de vrouw stevig aan de haren getrokken en kreeg zij van dichtbij een blikje cola met kracht tegen zich aangegooid door een 16-jarige Haagse jongen, die ook deel uitmaakte van de jeugdgroep. Het slachtoffer heeft zich in een ziekenhuis onder behandeling gesteld, waarbij bleek dat zij haar borstbeen had gekneusd en diverse bloeduitstortingen op armen en benen had opgelopen.

De politie wist naar aanleiding van de signalementen en met behulp van het zwembadpersoneel de identiteit van de verdachten te achterhalen. Het viertal werd op verschillende data tussen 3 en 18 augustus aangehouden. De verdachten bekenden tijdens het verhoor de vrouw en haar dochter te hebben mishandeld. Tegen de jeudige Hagenaars is proces-verbaal opgemaakt.


Powered by Preisvergleich