Beschonken motorrijder onderuit | Regio15.nl

Beschonken motorrijder onderuit

Den Haag - Een 23-jarige beschonken motorrijder uit Dordrecht ging dinsdag 30 augustus rond 04.45 uur met zijn 20-jarige bijrijdster onderuit op de Maarsbergenstraat.

De Haagse bijrijdster kwam daardoor klem te zitten onder een geparkeerde auto. De GGD vervoerde haar met vermoedelijk een gebroken voet naar het ziekenhuis. De bestuurder bekende dat hij zonder helm reed. Hij was beginnend bestuurder en blies 685 ugl. Tijdens het ongeval raakte twee geparkeerde auto’s beschadigd. De bestuurder zit nog vast voor verhoor.

Summerfeeling of een blijvende 'asfaltpeeling'?
Deze twee kwamen er nog goed vanaf. Vaak loopt het slechter en is ernstig letsel of zelfs de dood het gevolg. Politie Haaglanden waarschuwt alle motorrijders met de campagne: Summerfeeling of een blijvende ‘asfaltpeeling’?? Om deze campagne te ondersteunen lanceerde het korps een filmpje op YouTube. Hierin kun je zien hoe het niet moet en wat de gevolgen zijn als je niet voorbereid de weg op gaat. Beschermende kleding, snelheid en de onderhoud van de motor is allemaal heel belangrijk. Je kunt een ongeval niet altijd voorkomen, maar neem in ieder geval zoveel mogelijk veiligheidsmaatregelen, zodat je jezelf niets hoeft te verwijten. Bestuur geen voertuigen onder invloed.

Kijk voor meer informatie en tips op onze internetspecial: Met de motor op pad. 

De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes is de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA) van kracht. Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.


Powered by Preisvergleich