Politie zoekt getuigen beroving | Regio15.nl

Politie zoekt getuigen beroving

Den Haag - De politie is op zoek naar getuigen van een beroving op het Oranjeplein, op dinsdagavond rond 22.10 uur. Een 19-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel werd door zes tot acht mannen beroofd van zijn jas.


Rond 22.10 uur liep de jongen samen met een vriend via het Oranjeplein in de richting van het NS-station. Plotseling werden zij van achteren belaagd door twee andere jongens, vermoedelijk van een jaar of twintig. Vrijwel direct ontstond er een worsteling, waarna zich nog meer jongens bij de belagers aansloten. Het lukte hen de jas van het slachtoffer te stelen; daarin zaten verschillende persoonlijke spullen. Bij de beroving kreeg het slachtoffer een paar rake klappen en liep hij letsel op aan zijn gezicht. De verdachten zijn er vervolgens rennend vandoor gegaan, vermoedelijk via de Van Limburg Stirumstraat in de richting van de Stationsweg.

De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen. Van vier verdachten is een signalement bekend:
Jongen 1: vermoedelijk van Surinaamse afkomst, ongeveer 20 jaar, 1.80 m, gezet/mollig postuur, zwart met rode jas van het merk ‘Monclaire’ en een zwarte spijkerbroek.
Jongen 2: mogelijk van Kaapverdiaanse afkomst, ongeveer 20 jaar, ongeveer 1.87 m, slank postuur, kort geschoren kroeshaar, lichtgrijs trainingsjack, lichtgrijze spijkerbroek.
Jongen 3: vermoedelijk van Surinaamse afkomst, tussen de 23 en 25 jaar, ingevlochten haar (in banen) vanaf voorhoofd tot in de nek, ongeveer 170/175 m, normaal postuur, zwart jasje met rode strepen van het merk ‘Adidas’,
Jongen 4: lichtgetint, ongeveer 19 jaar, ongeveer 185cm, slank postuur, zwarte glimmende jas met capuchon.

Mensen die de verdachte (her)kennen aan de hand van de signalementen of iets hebben gezien dat met de beroving te maken heeft, worden verzocht om contact op te nemen met de recherche van Bureau Hoefkade, via 0900-8844.

 


Powered by Preisvergleich