Stappers aangehouden | Regio15.nl

Stappers aangehouden

Zoetermeer - De poltie van Zoetermeer heeft in het weekend meerdere personen aangehouden die in het centrum tijdens 'het stappen' voor overlast zorgden.

Vrijdag 2 september om 23.50 uur werden agenten gestuurd naar een horecagelegenheid aan de Plaats waar een man en een vrouw ruzie zouden hebben. Agenten spraken de ruziezoekers aan en de vrouw weigerde iedere medewerking. Nadat zij een agent had geslagen werd de vrouw, 35 uit Den Haag, gepepperd en aangehouden. Na verhoor mocht de vrouw naar huis. Zij moet zich binnenkort bij de rechter verantwoorden.

Zaterdag 3 september om 02.30 uur werden agenten gestuurd naar een horecagelegenheid aan de Oostwaarts waar twee broers, 30 en 39 jaar uit Den Haag, ruzie hadden met andere bezoekers. Terwijl de agenten met de mannen stonden te praten werd één van de broers geslagen door een 29-jarige man uit Den Haag. Agenten hielden de drie vechtersbazen aan en één van de broers werd door agenten gepepperd. Na verhoor mochten de mannen het bureau verlaten.

Geweld, nu is het genoeg!
Politie Haaglanden tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt dat de strafeis bij geweld tegen politieambtenaren wordt verdubbeld.