Agent gewond bij aanhouding | Regio15.nl

Agent gewond bij aanhouding

Den Haag - Een 47-jarige politieagent raakte in de vroege uren van zondag 11 september op het Kamperfoelieplein gewond toen hij samen met andere collega's een verdachte wilde aanhouden.

Een groep baldadige mannen trok die nacht de aandacht van politieagenten. Toen de agenten de mannen controleerden, bleek een van hen, een 25-jarige Rotterdammer, zich niet te kunnen legitimeren. Hierop wilden de agenten hem aanhouden om op het bureau zijn identiteit vast te stellen.

De Rotterdammer verzette zich hier hevig tegen en verwondde daarbij een van de agenten aan zijn wenkbrauw. De agenten moesten pepperspray gebruiken om de verdachte in bedwang te krijgen. De Rotterdammer is ingesloten in het arrestantenverblijf. De gewonde politieagent heeft aangifte gedaan tegen de Rotterdammer. De verdachte zal zich dinsdag 13 september voor de rechter-commissaris moeten verantwoorden.

Politie Haaglanden tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt dat de strafeis bij geweld tegen politieambtenaren wordt verdubbeld.